vrijdag 23 februari 2018

GEEN ZENDMAST OP DE KERK VAN DEN HOORN!
Vodafone wil een zendmast op de kerk van Den Hoorn. Een slecht idee want  dit schaadt zowel de gezondheid als de huizenwaarde van omwonenden binnen een straal van 500 meter.

De meerderheid van al het onderzoek (meer dan 75% van 833 studies tussen 2000-2017-Bio-intiatief rapport) laat zien dat straling van zendmasten gezondheidsschade veroorzaakt. Op korte termijn slaapstoornissen, oorsuizen, slechtziendheid, bloedklontering, hoofdpijn, slechte concentratie, gedragsstoornissen, agressie, leerproblemen, verkoudheid, griepsymptomen en spier- en gewrichtspijn. Op lange termijn o.m. kanker, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, onvruchtbaarheid, Alzheimer, Diabetes, MS, ALS, reuma, miskramen en staar. 

Binnen een straal van 500 meter van een zendmast krijgen omwonenden wetenschappelijk aantoonbaar vaker kanker. Daarom riep de Raad van Europa alle Europese ministers via RESOLUTIE 1815 al in 2011 op om burgers beter te beschermen tegen straling en geen zendmasten in de buurt van woningen te plaatsen. De Nederlandse overheid negeerde dit omdat zij in 2006 het luchtruim voor 6 miljard Euro verkocht heeft aan de Telecomindustrie. Hierbij beloofde zij de industrie ruim baan te geven bij de uitrol van een landelijk draadloos netwerk en te zwijgen over de gezondheidsproblematiek. Deze bekentenis is o.m. gedaan in Zembla (ziek van je mobieltje). We zijn in NL in korte tijd van 150 naar 60.000 zendmasten gegaan waarbij het aantal mensen met een chronische ziekte explosief is gestegen.

Er zijn genoeg zendmasten in de buurt voor een goed mobiel bereik. Een extra zendmast levert alleen de kerk (financieel) voordeel op. Wij roepen u daarom op bezwaar te maken tegen de mast. Laat u horen bij de afdeling Bouwen, Milieu en handhaving op nummer 015 380 41 11.

Hoe meer mensen hun stem laten horen hoe groter de kans dat de mast er niet komt en Den Hoorn een gezond dorp blijft.



Geen opmerkingen :

Een reactie posten